اعلام جزییات برنامه وزارت بهداشت جهت اجرای سیاست‌های کلی خانواده

اعلام جزییات برنامه وزارت بهداشت جهت اجرای سیاست‌های کلی خانواده

مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت برنامه این وزارتخانه در راستای اجرایی کردن سیاست‌های کلی خانواده، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی انجمن پرستاری ایران دکتر محمد اسماعیل مطلق در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص برنامه این وزارتخانه جهت اجرای ابلاغیه مذکور گفت: طبق بند یک این سیاست‌ها مبنی بر لزوم تربیت اسلامی فرزند و ایجاد کانون آرامش بخش، قرار است  کارگاه‌های آموزشی  فرزندپروری بر اساس بسته آموزش مهارت‌های فرزندپروری برای کودکان دو تا ۱۲  ساله در دانشگاه‌های علوم پزشکی با کمک دفتر سلامت روان برگزار شود.

وی افزود: همچنین در راستای اجرایی کردن بند پنجم این سیاست‌ها که بر ایجاد فرصت برای حضور مفید و موثر در کنار یکدیگر و استفاده موثر خانواده از اوقات فراغت به صورت جمعی تاکید شده است، بسته‌هایی در حال تدوین است که در آن آموزش‌هایی به مادر و کودک در خصوص بازی‌هایی که می‌توانند در کنار هم انجام دهند و همچنین گذراندن اوقات فراغت را با هم به وسیله بازی های دسته جمعی آموزش داده می‌شود.

وی افزود: در بند ۱۲ سیاست‌های کلی خانواده که به توانمندسازی اعضای خانواده در مسئولیت پذیری، تعاملات خانوادگی و ایفای نقش و رسالت خود اشاره شده است،  در برنامه کودک سالم آموزش‌هایی به والدین برای ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی داده می‌شود.   همچنین در جهت افزایش مرخصی زایمان مادر و اعطای مرخصی به پدران تلاش می‌شود. برنامه‌ریزی برای ارتقای مشاوره شیردهی با مادران، ایجاد فضاهای شیردهی در اماکن عمومی نیز بخشی از این اقدامات در راستای اجرایی کردن این سیاستها است.

مطلق، همچنین به ۱۰ اقدام این وزارتخانه برای بهبود سلامت کودکان در جامعه نیز اشاره و تصریح کرد: تغذیه با شیر مادر در بیمارستان‌های دوستدار کودک، تغذیه سالم کودک در هر گروه سنی، ارتقای تکامل کودکان در  هر گروه سنی، پیشگیری از سوانح و حوادث در کودکان با چاپ کتاب‌هایی برای سه  گروه هدف مربیان، والدین و کودکان  برای پیشگیری از آسیب کودکان از جمله این اقدامات است. 

به گفته مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، همچنین قرار است کتابچه‌هایی برای آموزش به والدین جهت آموزش درباره نیازهای مراقبتی کودک در زمینه‌های  سلامت دهان و دندان، چشم و گوش کودکان و عوامل محیطی موثر بر سلامت کودک مانند دخانیات، آلودگی هوا، تماس با آفتاب، تلویزیون، بازی‌های کامپیوتری و استفاده از تبلت تدوین شود.

وی در ادامه به برنامه وزارت بهداشت برای ایجاد ساز و کارهای لازم برای ارتقای سلامت همه جانبه خانواده‌ها بویژه سلامت باروری و افزایش فرزندآوری در جهت برخورداری از جامعه جوان، سالم و بالنده نیز اشاره کرد و افزود: در برنامه کودک سالم از مادرانی که فرزند خود را برای مراقبت می‌آورند، سوالاتی برای آوردن فرزند بعدی می‌شود و طبق پاسخ مادر، مشاوره‌های لازم برای فرزندآوری به او داده می‌شود. در برنامه ECD نیز آنچه برای داشتن فرزند سالم، صالح و توانمند لازم است به والدین و فرزندان آن‌ها ارائه می‌شود.

مطلق، همچنین در خصوص نحوه اجرایی کردن بند ۱۵ سیاست‌های کلی خانواده که مربوط به اتخاذ روش‌های حمایتی و تشویقی مناسب برای تکریم سالمندان در خانواده و تقویت مراقبت‌های جسمی و روحی و عاطفی از آناناست، گفت: در راستای اجرای این بند، برنامه‌ها  به صورت بسته‌های خدمتی در بعد سلامت برای مراقبین سلامت، بهورزان و کارشناسان سلامت خانواده و پزشکان تدوین می‌شود. برنامه آموزش شیوه زندگی سالم در دوره سالمندی نیز مربوط به بحث خود مراقبتی است و با توجه به این بند، ‌به دو شکل آموزش گروهی و چهره به چهره انجام می‌شود. این آموزش‌ها در خصوص تغذیه، ‌فعالیت بدنی، مرقبت از کمر و زانو، ‌ پاها، پوکی استخوان، پیشگیری از حوادث، بهداشت دهان و دندان، یبوست، ‌ یائسگی، استرس، ‌ خواب، روابط زناشویی، ‌ رانندگی و استعمال دخانیات خواهد بود.

وی ادامه داد: برنامه مراقبت‌های ادغام یافته سالمندان در دو سطح غیر پزشکی و پزشکی تدوین شده است. مراقبت از  اختلالات فشار خون، چربی خون، تغذیه‌ای، دیابت، بینایی و شنوایی، افسردگی، ‌سقوط و عدم تعادل و همچنین ایمن‌سازی نسبت به قبل کامل‌تر می‌شود. در این برنامه، ارتقای آگاهی عموم جامعه، حساس‌سازی مسئولین در جهت اهمیت سالخوردگی جمعیت، تکریم و سلامت سالمندان، ‌ برگزاری روز جهانی سالمند، ‌ در نظر گرفتن بسته خدمت سالمندان در برنامه‌های طرح تحول، تقویت ارزش‌های فرهنگی در زمینه مراقبت از والدین و اقوام سالمند در میان جوانان و فرزندان سالمندان، ‌ پژوهش و تحقیقات کاربردی در حیطه سلامت آنها نیز مد نظر قرار داده شده است.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

انجمن پرستاری ایران

انجمن پرستاری ایران اولین تشکل صنفی پرستاری ایران در سال 1369 تشکیل شده و با مجوز و پروانه از وزارت کشور فعالیت خود را شروع کرده است. مرکز آموزش انجمن پرستاری ایران مجری برنامه های آموزشی کوتاه مدت حوزه سلامت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در تهران و سایر استانهای دوره برگزارمیکندکه امکانات آموزشی متناسب و استاندارد لازم جهت ایجاد تسهیلات مورد نیاز برای امور آموزشی و اجرای بهتر دوره های کوتاه مدت حوزه سلامت تدارک و آماده نموده که همراه با بهره گیری از اساتید مجرب و دکترای هیئت علمی مربوطه به صورت اساتید مدعو با این مجموعه همکاری می نمایند.

اعضای هیئت مدیره

آقای مجید پاک نیت
عضو اصلی هیئت مدیره انجمن پرستاری ایران
آقای دکتر اصغر فتائی
رئیس انجمن پرستاری ایران
آقای دکتر جاریانی
عضو اصلی هیئت مدیره انجمن پرستاری ایران
آقای محسن رحمانی
بازرس انجمن پرستاری ایران
آقای مهدی محرری
عضو اصلی هیئت مدیره
آقای وحید وزیر زاده نوبری
نایب رئیس انجمن پرستاری ایران
خانم فرحناز عسگری
عضو اصلی هیئت مدیره
آقای دکتر حسن ناوی پور
عضو هیئت مدیره انجمن پرستاری
Previous
Next

جدیدترین خبر

آخرین مقالات پژوهش