ابتلای ۲۸ میلیون «ایرانی» به کرونا

مسعود مردانی،فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در توضیح « این مطلب که عنوان شده ۲۵ میلیون نفر از مردم کشور به کرونا مبتلا شد ه‌اند»، اظهار داشت: معمولا روند پس‌رفت یا پیشرفت بیماری با مطالعات اپیدمیولوژی مشخص می‌شود. برای نمونه در یک شهری تعدادی از افراد بدون علامت که هیچ بیماری نداشته‌اند مورد آزمایش سرولوژی قرار می‌گیرند تا مشاهده کنند در بدنشان آنتی بادی وجود دارد یا ندارد.

وی ادامه داد: در کل کشور مطالعه وسیع سرواپیدمیولوژی انجام شده است و اکنون نیز این روند ادامه دارد و اعضای این تیم مطالعاتی تعیین کرده‌اند که درصد عمده‌ای از مردم برخی استان‌های کشور به این بیماری مبتلا شدند. درصدهای مختلفی از افراد  آنتی بادی محافظت‌کننده داشته و میانگین آنها باعث شده تا این آمار را اعلام کنند و این آمار حقیقی است.

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در توضیح این موضوع، اضافه کرد: برای نمونه در تهران مشاهده می‌کنیم که در هر خانواده‌ای اگر فردی به کرونا مبتلا نشده یکی از بستگان او به این بیماری مبتلا شده است؛ البته نمی‌توانیم تمام مردم ایران را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مورد آزمایش قرار دهیم، بلکه تعدادی از افراد بدون علامت مورد آزمایش قرار می‌گیرند و این کار توسط روش‌ سرواپیدمیولوژی انجام می‌شود.

وی افزود: تست سرولوژی برای تشخیص و درمان توصیه نمی‌شود و استاندارد نشده، بلکه برای مقاصد اپیدمیولوژی استفاده می‌کنیم و این آمار و روندی که اعلام شد، خبر خوبی است؛ برای اینکه تعدادی از مردم مبتلا شده و به امید خدا ایمن خواهند شد؛ البته شاید میزان آنتی‌بادی آنها پایین بیاید اما با وجود همه اینها حتی اگر یک ذره آنتی بادی در بدن فردی باشد، یک ایمنی نسبی ایجاد می‌کند.

مردانی در پاسخ به این پرسش که «این موضوع مطرح است که مردم می‌گویند اگر این تعداد از افراد جامعه مبتلا شده‌اند پس دیگر نیاز به رعایت نکات پیشگیرانه نیست و بقیه هم مبتلا خواهند شد»، تأکید کرد: نه این طور نیست. اگر همین ۳۵ میلیون نفری که در ایران در معرض خطر هستند اینها دچار این بیماری شوند، در این حالت مرگ و میر زیادی اتفاق می‌افتد؛ چراکه مسلما سیستم بهداشتی یک دفعه توان ارائه سرویس به ۳۵ میلیون بیمار مبتلا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ندارد.

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا اظهار داشت: برای همین حتی افرادی که به بیماری مبتلا شده‌ و خوب شده‌اند، ممکن است مجدد دچار عفونت شوند و باید مسائل پیشگیرانه و بهداشتی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رعایت کنند؛ چراکه تا زمانی که پایان اپیدمی بیماری نشود این روند پیشگیرانه باید ادامه پیدا کند و این از اصول اساسی برخورد با بیماری محسوب می‌شود.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

انجمن پرستاری ایران

انجمن پرستاری ایران اولین تشکل صنفی پرستاری ایران در سال 1369 تشکیل شده و با مجوز و پروانه از وزارت کشور فعالیت خود را شروع کرده است. مرکز آموزش انجمن پرستاری ایران مجری برنامه های آموزشی کوتاه مدت حوزه سلامت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در تهران و سایر استانهای دوره برگزارمیکندکه امکانات آموزشی متناسب و استاندارد لازم جهت ایجاد تسهیلات مورد نیاز برای امور آموزشی و اجرای بهتر دوره های کوتاه مدت حوزه سلامت تدارک و آماده نموده که همراه با بهره گیری از اساتید مجرب و دکترای هیئت علمی مربوطه به صورت اساتید مدعو با این مجموعه همکاری می نمایند.

اعضای هیئت مدیره

آقای مجید پاک نیت
عضو اصلی هیئت مدیره انجمن پرستاری ایران
آقای دکتر اصغر فتائی
رئیس انجمن پرستاری ایران
آقای دکتر جاریانی
عضو اصلی هیئت مدیره انجمن پرستاری ایران
آقای محسن رحمانی
بازرس انجمن پرستاری ایران
آقای مهدی محرری
عضو اصلی هیئت مدیره
آقای وحید وزیر زاده نوبری
نایب رئیس انجمن پرستاری ایران
خانم فرحناز عسگری
عضو اصلی هیئت مدیره
آقای دکتر حسن ناوی پور
عضو هیئت مدیره انجمن پرستاری
Previous
Next

جدیدترین خبر

آخرین مقالات پژوهش